HTML

Gézengúzok támadása

Apró talpak kopogását hallom a padlón, aranyhaj csiklandozza az orrom, édes ajkak érintik az arcom és kicsi ujjak feszítik szét a szemhéjam könyörtelenül. Ezek a percek, amelyeket minden felszállás előtt átélek. Minden reggel, mielőtt beülök a megállíthatatlan ringlispilbe a három éves lányom mellé, hogy a nap végén összetörten, fáradtan és végtelenül boldogan kiessek belőle.

Friss topikok

Címkék

Archívum

Írjuk együtt!

2013.06.28. 21:05 Széplaki-Bodó Boglár

Tökéletlen anya vagyok egy tökéletlen gyerekkel, de hiszem, hogy nem vagyunk egyedül a világon ezzel; vallom és vállalom, hogy így van ez jól.

Mostanában úgy érzem, hogy az egész nap, amit együtt töltünk (és kivétel nélkül mindet együtt töltjük), egy örökösen forgó ringlispil. Persze vannak szusszanásra alkalmas percek, amikor megihatok egy kávét. De alapvetően olyan gyorsan pörög a határait feszegető, csínytevésre mindig kész hároméves, hogy a nap végén egy könyörtelenül és módszeresen kifacsart narancs kerül a fekhelyemre.

Érdekes: bármit tesz napközben, bármennyire lépi át a határt, bárhogy bosszant is fel, ha eljön az este, és ránézek az alvó lányomra, mosolyognom kell. Hisz' angyalt látok.

A csínytevések, amelyeket sikerül néhány óvatlan pillanatomban megtennie, gyakran késztetnek gondolkodásra és megválaszolhatatlan kérdések feltevésére. A legalapvetőbb: mennyire vagyok jó anya, ha így ki tud játszani, és meg tudja tenni ezt mellettem? A szeretet, amit tőle kapok azt válaszolja: pont eléggé!

Így ezek a csínyek inkább mosolygásra valók, mintsem bosszankodásra, mégis szükségem van egyfajta visszacsatolásra. Erre hivatott ez a blog.

Arra bíztatlak titeket, hogy osszuk meg egymással ezeket a GÉZENGÚZ tetteket. Szolgáljanak ezek mindannyiunknak tanulságként, okozzanak nevetéssel teli perceket, vagy támasszák alá: senki sem tökéletes anya, senki sem "mintagyerek".

Akkor én kezedem! :)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: határ mintagyerek jó anya